19 Ocak 2013 Cumartesi

Geçmişe Atlayış (9. Bölüm)

9. Bölüm (Çiftlik)

  Son mektubumun ardından iki gün geçti. Her gün ekmek yemek pek güzel olmuyor açıkcası. Ayrıca tarlamı da büyütmeyi planlıyorum. Kış geliyor sanırsam. Bol bol yağmur yağıyor, hava da pek soğuk. Aynı zamanda ekmeğin dışında ne ekebilirim diye düşündüm. Evimde ki sebzeler olabilirdi. Evet 2 ay önce yaşadığım dünya, benim evimdi. Burası bir misafirlik ve en yakın zamanda evime döneceğim. Döndüğümde ise bu yaşadıklarım bir rüyaymış gibi aklımda kalacak. Sadece uzun bir rüyadayım.

  Sebze olarak havuç olabilirdi. Havucu gerçekten çok severim. Birde patates kızartması var. Çocukluğumdan beri hayır diyemediğim tek yemek. Özlediğimi söyleyebilirim. Hamburger... Boşverin şu an tek yemeğim ekmek ve meyveler. Meyveler dediğime aldırmayın, sadece elma. Bu bile benim için çok büyük bir lüks. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum buraya, ama çok zor.



  Köpeğimin olduğu gibi birde kedim olsa fena olmazdı. Çünkü burada çok yalnızım. Alışmaktan korktuğum tek şey de bu. Takdir edersiniz ki sevdiklerimden uzakta olmak beni mutlu edemez. Fotoğraf makinem bana bu dünyada ki en büyük hediye. Ancak onunda şarjı bitmek üzere. O yüzden fazla kullanmak istemiyorum. Haftalardır ağızımdam bir et bile geçmemişti. Tadını bile unutmuştum. Belki bir inek bulup et yiyebilirim düşündüm. Sonuçta insanlar zamanında avlanarak yaşarlarmış. Elime kılıcımı aldım. Kaskımı taktım ve ava çıktım. Av sırasında domuz, tavuk gördüm. Domuz yemek pek içime sinmedi. Daha öncede yememiştim. Zaten pekte sağlıklı olmadığını biliyorum. Buralarda hasta olmak istemem. Bir tavuk yakaladım. Küçüklüğümde ananemlerden tavuk nasıl kesilip yenir, az buz biliyordum. Biraz zorlandım ancak onunda üstesinden geldim. Etini pişirdim ve yedim. Tadı harikaydı. Gerçekten eti özlemişim. İleride balık tutmayı da deneyeceğim. Tavuktan yolduğum tüylerinide saklıyorum. Onlarla ok yapabilirim.

  Ayrıca tavukları buğday tohumuyla kandırıp kendime doğru çekebiliyorum. Bir kaç tavuğa bu tohumları verdim ve bana inanılmaz bir bağlılık gösterdiler. Peşimden ayrılmıyorlar ayrıca gariptir ki bana bağlılık gösteren hayvanlar kendi aralarında çiftleşip yavru yapıyorlar. Düşündüm, acaba bu şekilde bir çiftlik kurabilir miyim diye? Bir tarladan sonra harika olurdu. En azından eski insanlar gibi buraya hakim olabilirdim. Bu çiftlik sayesinde köpeğimde her gün ziyafet çekebilirdi. Hemen hazırlıklara başladım. Tahtadan çitler yaptım. Geniş bi alanı çitlerle ördüm. İçine kaplarla su koydum. Sonra üstünü kapadım. Birde kapı yaptım. İçeriye vahşi kurtların girmesini istemem. Tavukları içeri soktum ve klübeme döndüm. Bugün uyandığımda hemen tavuklarımın yanına gittim. Tavukların bi özelliği hiç aklıma gelmemişti, yumurta! Çok mutlu oldum direk içeri girip yumurtaları aldım. 4 yumurtanın 4'ünüde civciv çıkması için fırlattım 2 tane civciv çıktı. Daha da mutlu oldum. Ayrıca çiftliğime inek ve domuzda ekleyeceğim. Domuzlar köpeklerim için olacak, inekler benim için, tavuklarıda yumurta için besleyeceğim. Bu mektubumun böyle bitmesine sevindim. Çünkü artık zorluk çekmediğimin farkındayım.

3 yorum: